Pages

FRIENDS

Saturday, 30 April 2011

Alahaiii....si dia tak HANDSOME??!!




Salam n hiii everybody...huhu
Hari ini sy na kongsi tentang topik di atas...ha,jgn x tahu ye dalam dunie nie x sume org perfect mempunyai wajah yg cute,cntik,tampan,kachak..n seangkatan dgnnyew lorh...tetapi kite mezti lorh bersyukur ape yg tlh dikurnia an oleh Allah S.W.T...begitu juge dgn psgn kite,secara fizikalnye die sebenarnyew bukanlah prince charming seperti mana yg kita impikan selama ini....Bahkan,wajahnyew x ubah macam Shrek,gitoo!tp hurmmm...bg kita pula si dia tu memang dah perfect...Kadang2 timbul juge rse malu sewaktu bergandingan jalan dengannyew...terase seakan-akan semua mata memandang dan bertanya-tanya, "Mak aiii...'pecah pintu' betullah boyfriend dia tu?" Haahahaa...rileks beb! Jgn terburu-buru minta putus atau rase terpkse atur strategi main sorok2 boyfriend...x baik tau...Sebenarnyew bnyk cara untuk u all survive apabila berhadapan dgn boyfriend yg x berapa handsome seperti ini....ade tipsnye....

1. 'Cun' itu relatif




Persepsi tentang 'cun' atau 'cantik' itu berbeza-beza bg setiap orang..tidak semua gadis yg menyukai jejaka setampan Aaron Aziz atau secute Dafi...Ada juga yg memilih untuk bercinta dgn jejaka yg biase2 aje spt Jay Z.Tak kurang juge ada yg tergila-gilakan si jejaka dr jenis bad boy,ala-ala Johnny Deep.Nama pun 'selera',pastilah tdk sama dgn semua org.Betul tak??
So,yg nyata setiap drpd kita mmg sudah mempunyai kriteria jejaka idaman yg kita rsekan ade 'umphh'.Ada yg mendahulukan faktor fizikal,tetapi ade juge yg mementingkan faktor lain spt keluhuran hati,kebijaksanaan,atau sifat humor yg dimilikinya.

2. Patut rasa bangga
First impression kita terhdp seseorang memang wujud berdasarkan penampilan fizikalnya.Faktor penampilan merupakan pengaruh yg paling besar...Jadi,jgn hairan apabila terjadinya situasi yg mengejutkan apabila salah seorang drpd teman kita yg terkejut beruk apabila melihat kita bersama sang jejaka yg fizikalnye tidak berapa OK. Jangan cepat terase hati ya?? Sebaliknyew,kita harus rase bangga kerana kita boleh melihat si dia jauh lebih dalam dari sekadar first impression spt mana yg dilihat oleh teman2 kita itu. Dalam erti kata lain,kamu lebih mengenali dan menyedari perkara2 lain yg lebih mulia dalam dirinya yg mana tdk mungkin disedari oleh teman2 yg lain.

3. Tetap tersenyum
Kalau sampai ada di antara teman2 atau sesiapa sahaja yg kemudiannya ingin berusaha menjatuhkan mental u all krn mempunyai boyfriend dibwh standard yg sepatutnya,abaikan saja!!Nak buat ape pening2 kepala memikirkannya  jikalau u all sendiri sudah yakin dan percaya dgn cintanye...Lagipun siapa yg sdg bercinta,u all ataupun mereka???
Selain itu,u all juge tdk perlu terlalu sensitif jikalau ade di antara teman2 yg menyindir.Jalan terbaik,biarkan dia mengomel sendiri dan u all pula senyum! Biasanye,dgn cara ini mereka akan makan hati sendiri serta bingung memikirkan apa yg membuatkan jejaka tersebut berjaya menakluki hati kamu smpai mcm tu sekali...Pada halnye u all mmg tahu rahsianye!!




4. Realistik
So,jgnlah terlalu meremeh-temehkan penampilan fizikalnye,ya...Setiap org pasti mempunyai sudut pandangan positif dan negatip. Kenapa u all harus terlalu memfokuskan pada sudut negatifnya sahaja?? Sssssttt...kalau nak tahu,sebenarnya lelaki yg kurang handsome ni sebenarnye jauh lebih menghargai dan x lokek untuk memberikan pujian yg kita ni cantik!!



K...harap 4 tips yg diberikan di atas dpt membantu kpd u all yg menghadapi mslh tersebut...hehe,jika korang ade pendapat lain boleh lorh komen yee...tenks ye krna tlh membace =))

11 comments:

  1. sokong!..
    no body perfect..
    abg alwayz hargai dapat adik cam ayu..hehe..(bodek je abg ni)

    ReplyDelete
  2. hehehe...
    taw tapee...
    ceyhh...bodek jew lebey...nyampah!

    ReplyDelete
  3. wasalam...

    tenks yahh follow ma blog...=))

    ReplyDelete
  4. alololo...na majok2 lak dye...hee,graw2 jew lorh...x mo tocink2 ae..t cpt tuo...huhuh

    ReplyDelete
  5. cik yuyu

    kalau ada owang kata bf msred x hensem, msred tetap kata dia hensem....heheee

    follow u k...

    ReplyDelete
  6. huhu...bgz lorh msred...
    x perlu na dgr kte org yg penting kita taw dye sape...

    owhh...ok,tenks ya coz follow me..=))

    ReplyDelete
  7. blogwalking!;)
    singgah baca n3!;)

    meh singgah blog fae :

    http://fzhjmldn.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. senyum tak perlu kata apa-apa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...